Home » Features » Exchange 2007 OWA stops working with “reason=0” error

Exchange 2007 OWA stops working with “reason=0” error

Outlook Web Access on Exchange Server 2007 may stop working after an Update Rollup is applied.  Users who connect to OWA may receive a browser script error or a blank page with a URL of:

 

https://mail.yourdomain.com/owa/auth/logon.aspx?url=https://mail.yourdomain.com/owa/&reason=0

This problem can be caused by either of these conditions:

Cause #1

The Update Rollup was applied while the %systemdrive%ExchangeSetupLogs folder was missing.

Resolution #1

Replace or restore the ExchangeSetupLogs folder and run the Update Rollup again.

Cause #2

The Update Rollup was applied while IIS services were stopped or disabled.  This will be apparent when you inspect the %systemdrive%ExchangeSetupLogsUpdateOwa.log file and find entries with the following text:

 

Getting all Exchange 2007 OWA Virtual Directories
There are no Exchange 2007 OWA Virtual Directories.  Aborting.

owapdatelog

Resolution #2

Enable and start the IIS services (which are required for the Client Access Server role) and run the Update Rollup again.

owapdatelog2

Paul is a Microsoft MVP for Office Servers and Services. He works as a consultant, writer, and trainer specializing in Office 365 and Exchange Server. Paul is a co-author of Office 365 for IT Pros and several other books, and is also a Pluralsight author.
Category: Features

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *